Nieuwe facultatieve prestatie per 2022

jan 13, 2022

In samenwerking met Menzis heeft Apothekers Coöperatief Groningen u.a. een facultatieve prestatie aangevraagd bij de NZA. Deze facultatieve prestatie  ‘Begeleiding en verbeteren van geneesmiddelengebruik in samenwerking met de huisarts’ (TB/REG-22639-01) is goedgekeurd en per 1 januari 2022 in werking getreden. De beschikking waarin deze nieuwe facultatieve prestatie is opgenomen, is gepubliceerd op de NZA  website.

De nieuwe facultatieve prestatie is opgenomen in de regelgeving voor farmaceutische zorg. De prestatie richt zich op het begeleiden van patiënten om het geneesmiddelengebruik te optimaliseren, in samenwerking met de huisarts. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders kunnen via de nieuwe prestatie afspraken maken over bijvoorbeeld farmaceutische begeleiding om patiënten te stimuleren geneesmiddelen op de juiste manier te gebruiken (therapietrouw), en patiënten te begeleiden in het minderen of stoppen van geneesmiddelen die niet (meer) nodig zijn.

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders kunnen met deze facultatieve prestatie afspraken maken over zorg die afwijkt van de reguliere prestaties, maar ook afspraken maken om bestaande zorg op een andere wijze te organiseren en bekostigen. In de Wegwijzer innovatie en preventie in de eerstelijnszorg lees je meer over deze bekostigingsmogelijkheden.

Met de aanvraag en het positieve resultaat levert ACG een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van regionale zorgafspraken tussen regionale koepels van apotheken, huisartsen en zorgverzekeraars.

Laatste nieuws

Werken in de apotheek of op zoek naar een stageplek?

Werken in de apotheek of op zoek naar een stageplek?

Onze apothekers staan voor het leveren van goede zorg. De medewerkers zetten zich in om elke cliënt zo goed mogelijk helpen: nauwgezet en met goede kennis van zaken. Nieuwsgierig naar het werk in de apotheek? Op zoek naar een uitdagende werkplek in de zorg? Als BBL-er...

Eerste registratie in Project Polyfarmacie

Eerste registratie in Project Polyfarmacie

In het Project Polyfarmacie werd de eerste patiënt geregistreerd door BENU Apotheek Groningen. Een moment dat niet ongemerkt voorbij ging. Het apotheekteam werd namelijk verrast met een feestelijke taart! Het Project Polyfarmacie is een samenwerkingsproject van...

Nieuwe website online

Nieuwe website online

We zijn blij met de lancering van onze nieuwe website. Hiermee bieden we een kijkje in onze lopende projecten, houden we iedereen op de hoogte van ons laatste nieuws en geven we een totaal overzicht van onze leden.