De behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson is complex. Om jullie in staat te stellen in gesprek te (kunnen) gaan met uw patiënt met de Ziekte van Parkinson bieden wij u een aantal tools om consultvoering dan wel een medicatiebeoordeling uit te voeren.
Veel patiënten krijgen te maken met een scala aan medicatie en formuleringen, die allemaal hun eigen plaats in de behandeling hebben. Daarnaast spelen voeding en darmwerking een grote rol bij het effect van de medicatie. Kennis hiervan alsmede de klinische verschijnselen en medicamenteuze behandeling in de context van de dagindeling van de patiënt, is essentieel om een goed consult of farmaceutische anamnese te kunnen voeren.
Medicatie die voor andere aandoeningen wordt gegeven kunnen van invloed zijn op het functioneren, omdat deze medicijnen, al dan niet indirect, interacties kunnen geven met de Parkinson-gerelateerde medicijnen. Hier wordt nog niet altijd voor gewaarschuwd vanuit het AIS.
De veelheid aan medicijnen en inname momenten die patiënten met de Ziekte van Parkinson moeten gebruiken, maakt dat het dikwijls ingewikkeld is voor een patiënt om zich aan een afgesproken schema te houden. Ondersteuning bij medicatie inname kan bijdrage aan het voorkomen van onnodige complicaties, ziekenhuisopnames en daarmee ook van extra kosten.
Datum: donderdag 5 juni 2025 (verplaatst; was donderdag 20 maart 2025)
Tijd: 18.30 – 22.00 uur (vanaf 18.00 uur inloop met broodjes en soep)
Spreker: Clementine Stuijt, Punt voor Parkinson/UMCG
Locatie: Flonk Hotel Groningen Zuid, Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
Accreditatie: wordt voor 3,5 punten aangevraagd (KNMP) als “scholing kleinschalig interactief”.
Competenties: Farmaceutisch handelen 40%, Communicatie 40%, Kennis en wetenschap 40%
Cursuskosten: leden €276,50 niet-leden €329,00 (exclusief 21% btw)
Maximum aantal deelnemers: 20
Sluitingsdatum: 26 mei 2025
Deze nascholing wordt georganiseerd in samenwerking met